Гандлёва-вытворчае камунальнае ўнітарнае прадпрыемства «Камбінат харчавання «Вітамін».
Мэты:
1. Арганізацыя харчавання пацыентаў, якія знаходзяцца на стацыянарным лячэнні ў УЗ г. Мінска.
2. Цэнтралізавана арганізаванае прыгатаванне лячэбнага харчавання ў заготовочных аб'ектах (цэхах).
3. Эканомнае і рацыянальнае выкарыстанне бюджэтных сродкаў, што выдзяляюцца на харчаванне пацыентаў.
4. Развіццё новых форм абслугоўвання шляхам ўкаранення перадавых тэхналогій падрыхтоўкі лячэбнага харчавання.
Задачы:
1. Забеспячэнне пацыентаў, якія знаходзяцца на лячэбным харчаванні УАЗ горада якасным і паўнавартасным харчаваннем (лячэбным) у адпаведнасці з прызначанымі дыетамі.
2. Цэнтралізаванае падрыхтоўка лячэбнага харчавання на падставе нарматыўна-тэхнічнай дакументацыі нормаў сярэднесутачнага набору прадуктаў на аднаго хворага і індывідуальных дыет.
3. Распрацоўка і ўкараненне штодзённых диетологических і сезонных меню на практыцы з улікам каларыйнасці і збалансаванасці па інгрэдыентаў ў адпаведнасці з прызначанымі пацыентам дыетамі.
4. Ўкараненне найноўшых тэхналогій і абсталявання.
5. Развіццё рознічнага гандлю на базу УАЗ для больш поўнага забеспячэння супрацоўнікаў і пацыентаў бальніц прадуктамі харчавання.
Служба па арганізацыі дыетычнага харчавання з'яўляецца структурнымі падраздзяленнямі УП КП «Вітамін»
Штат службы: начальнік службы, намеснік начальніка, лекары-дыетолагі - 5 чалавек, урач-гігіеніст - 1чалавек, медсёстры-дыетолагі - 22 чалавека, тэхнолагі - 4 чалавека.
Мэтамі і задачамі службы з'яўляюцца:
1. Арганізацыя і забеспячэнне лячэбным харчаваннем стацыянарных пацыентаў устаноў аховы здароўя г. Мінска.
2. Складанне перспектыўных сезонных сямідзённы меню згодна дзеючых нарматыўных дакументаў.
3. Правядзенне кансультацый лечаць лекараў у аддзяленнях УАЗ па пытаннях прызначэння лячэбнага, індывідуальнага, дадатковага харчавання.
4. Правядзенне гутарак у аддзяленнях з пацыентамі па навучанні правільным харчаванні з улікам наяўных захворванняў.
5. Распрацоўка і ўкараненне ў харчаванне пацыентаў новых рэцэптур страў, якія адпавядаюць патрабаванням дыет.
6. Арганізацыя і ўкараненне новых тэхналогій прыгатавання і дастаўкі гатовага лячэбнага харчавання пацыентам.
Кіраўніцтва:
Дырэктар камбіната - Макараў Аляксандр Пятровіч
тэл. (17)3454170
Вышэйстаячая арганізацыя:
Камітэт па ахове здароўя Мінгарвыканкама
г. Мінск, вул. Маякоўскага, 22/2
Рэжым працы: пн - чт 8.45 - 18.00; пт 8.45 - 16.45; сб, вс - выходныя
План мерапрыемстваў УП "Камбінат харчавання "Вітамін" на 2020 год па прафілактыцы карупцыйных правапарушэнняў і рэалізацыі Праграмы па барацьбе са злачыннасцю і карупцыяй.
План працы камісіі па противодесвтию карупцыі УП "Камбінат харчавання "Вітамін" на 2020 год.
Карта карупцыйных рызык УП "Камбінат харчавання "Вітамін" на 2020 год.