Дыетычнае харчаванне

26 апреля 2019

Дыетычнае харчаванне

Дыетычнае харчаванне-харчаванне, якое забяспечвае задавальненне фізіялагічных патрэбаў арганізма пацыента ў харчовых рэчывах і энергіі з улікам механізмаў развіцця, стадыі, асаблівасцяў плыні асноўнага захворвання, наяўнасці спадарожнай паталогіі, якое выконвае лячэбныя і прафілактычныя задачы па аднаўленні біялагічных і энергетычных выдаткаў арганізма чалавека.

Дыетычнае харчаванне ўжываецца ў лячэбных мэтах у адпаведнасці са спецыяльна складзенымі лячэбнымі рацыёнамі і рэжымамі харчавання для пацыентаў з вострымі або абвостранымі хранічнымі захворваннямі.

Пры неабходнасці арганізуецца дадатковае або індывідуальнае дыетычнае харчаванне. Дадатковае дыетычнае харчаванне-харчаванне, якое прызначаецца пацыентам пры асобных захворваннях, якія патрабуюць павелічэння харчовай каштоўнасці рацыёну. Індывідуальнае дыетычнае харчаванне-харчаванне, якое прызначаецца пацыентам пры захворваннях і станах, якія патрабуюць выключэння з рацыёну асобных харчовых прадуктаў або змены складу рацыёну.