Пра нас

  Гандлёва-вытворчае камунальнае ўнітарнае прадпрыемства "камбінат харчавання" Вітамін " створана на падставе рашэння Мінскага гарадскога выканаўчага камітэта ад 12 чэрвеня 1997 г. № 495 і загаду старшыні Камітэта па ахове здароўя Мінгарвыканкама ад 6 чэрвеня 1997 г. № 366 і зарэгістравана ў рэестры агульнадзяржаўнай рэгістрацыі за № 18699 (пасведчанне ад 17.07.1997 Гі-Х № 012236).

  У адпаведнасці з Дэкрэтам Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь ад 16.03.1999 г. № 11 " аб упарадкаванні дзяржаўнай рэгістрацыі і ліквідацыі (спыненні дзейнасці) суб'ектаў гаспадарання» Мінскі гарадскі выканаўчы камітэт рашэннем ад 22 чэрвеня 2000 г. № 718 зарэгістраваў УП «камбінат харчавання «Вітамін» у Адзіным дзяржаўным рэгістры юрыдычных асоб і індывідуальных прадпрымальнікаў за № 101289495 з выдачай пасведчання ад 17.07.2000 № 0017651.

  Заснавальнікам прадпрыемства з'яўляецца Камітэт па ахове здароўя Мінгарвыканкама.

  Юрыдычны адрас прадпрыемства: г. Мінск, вул. Убарэвіча, 73а

  Цяпер УП "Камбінат харчавання "Вітамін" забяспечвае сваёй прадукцыяй больш за 40 устаноў аховы здароўя і арганізацый з 10-ці нарыхтоўчых аб'ектаў.

Кіраўнікі Прадпрыемства

  Першым дырэктарам-заснавальнікам УП "камбінат харчавання" Вітамін " быў Захаранка Валерый Пятровіч, які кіраваў камбінатам з 08.07.1997 г. па 18.01.2004 г.

  З 03.05.2005 г. па 22.05.2018 г. камбінатам кіраваў дырэктар Качадамаў А. В.

 З 10.09.2018 г. дырэктарам УП "камбінат харчавання" Вітамін " прызначаны Макараў А. П.

Цэлi Прадпрыемства:

  арганізацыя харчавання пацыентаў, якія знаходзяцца на стацыянарным лячэнні ва ўстановах аховы здароўя г. Мінска;
  цэнтралізаванае арганізаванае падрыхтоўка лячэбнага (дыетычнага) харчавання ў заготовочных аб'ектах (цэхах);
  эканомнае і рацыянальнае выкарыстанне ўстановамі аховы здароўя бюджэтных сродкаў, што выдзяляюцца на харчаванне пацыентаў;
  развіццё новых формаў абслугоўвання шляхам ўкаранення перадавых тэхналогій падрыхтоўкі лячэбнага (дыетычнага) харчавання.

Асноўныя задачы прадпрыемства:

   - забеспячэнне пацыентаў, якія знаходзяцца на стацыянарным лячэнні ва ўстановах аховы здароўя г. Мінска, якасным і паўнацэнным лячэбным (дыетычным) харчаваннем у адпаведнасці з назначанымі дыетамі (забеспячэнне арганізацыі дыетычнага харчавання і ажыццяўленне штодзённага назірання за якасцю прыгатаванай ежы, захаваннем тэрмінаў прыдатнасці і захоўвання выкананнем абавязковых для выканання патрабаванняў тэхнічных нарматыўных прававых актаў у галіне грамадскага харчавання ў буфетных і на харчаблоку (кухні))…гл.1, п. 5 Інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);

  - укараненне навукова-абгрунтаваных прынцыпаў пабудовы лячэбнага (дыетычнага) харчавання, як неад'емнай часткі лячэбнага працэсу (індывідуалізацыя складу, а таксама харчовай каштоўнасці рацыёну ажыццяўляецца шляхам падбору наяўных у картатэцы страў дыетычнага харчавання, выключэння прадуктаў, забароненых ці не рэкамендуемых пры канкрэтных захворваннях і стану а таксама ўключэння ў склад рацыёну спецыялізаванай харчовай прадукцыі для дыетычнага лячэбнага і дыетычнага прафілактычнага харчавання, харчовай прадукцыі для дзіцячага харчавання, харчовай прадукцыі, вызначанай клінічнымі пратаколамі... гл. 2, п. 9 Інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 нумар 106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);

  - цэнтралізаваная падрыхтоўка лячэбнага (дыетычнага) харчавання на падставе нарматыўна-тэхналагічнай дакументацыі, норм сярэднесутачнага набору прадуктаў на аднаго хворага і індывідуальных дыет, зацверджаных Міністэрствам аховы здароўя Рэспублікі Беларусь (гатаванне страў ажыццяўляецца ў адпаведнасці з тэхналагічнымі картамі на кулінарную прадукцыю, аформленымі па форме згодна з дадаткам 13 …гл.2, п 15 Інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);

- больш поўнае задавальненне патрэбнасцей стацыянарных устаноў аховы здароўя горада Мінска і рэспублікі лячэбным (дыетычным) харчаваннем з улікам каларыйнасці і збалансаванасці па інгрэдыентах у адпаведнасці з назначанымі пацыентам дыетамі (аналіз якасці дыетычнага харчавання пацыентаў, у тым ліку афармлення і падачы страў, сервіроўкі сурвэтак і іншых неабходных прадметаў… гл. 1, п.5 Інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);
- распрацоўка і ўкараненне на практыцы сезонных (летне-асенніх і зімова-вясновых) і штодзённых дыетычных меню (распрацоўка прыкладных сезонных меню, вызначэнне картатэкі страў з улікам спецыфікі арганізацыі аховы здароўя…гл. 2, п.14 Інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);

- укараненне найноўшых тэхналогій і абсталявання для прыгатавання лячэбнага (дыетычнага) харчавання (тэхналогіі прыгатавання страў дыетычнага харчавання, іх каларыйнасць і выхад павінны адпавядаць абавязковым для выканання патрабаванням тэхнічных нарматыўных прававых актаў у галіне грамадскага харчавання... гл. 1, п.5 Інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);

- своечасовая дастаўка цэнтралізавана прыгатаванага лячэбнага (дыетычнага) харчавання ў абслугоўваныя ўстановы аховы здароўя (транспарціроўка прадукцыі павінна ажыццяўляцца пры наяўнасці санітарна-гігіенічнага заключэння па выніках дзяржаўнай санітарна-гігіенічнай экспертызы дзейнасці па транспарціроўцы, пры выкананні ўмоў транспарціроўкі, устаноўленых вытворцам прадукцыі, а ў выпадку іх – пры выкананні ўмоў захоўвання, устаноўленых вытворцам … гл. 7, п. 86 Санітарным нормам і правілам «Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання», зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2017 №12, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Беларусь ад 03.03.2017 №20);

- насычэнне рынку паслугамі і таварамі, у тым ліку праз арганізаваны рознічны гандаль пры УАЗ і інш. (пры захоўванні і рэалізацыі прадукцыі павінны выконвацца ўмовы яе захоўвання (продажу) і тэрмін прыдатнасці, устаноўленыя вытворцам, правілы таварнага суседства забараняецца сумеснае захоўванне неўпакаванай сырой і неўпакаванай гатовай прадукцыі…гл.7, п. 87 Санітарным нормам і правілам «Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання», зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2017 №12, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 03.03.2017 №20);

- задавальненне сацыяльных і эканамічных інтарэсаў працоўнага калектыву Прадпрыемства, Заснавальніка і Дзяржавы (усё паступаючае ў арганізацыю харчовая сыравіна, харчовыя прадукты, матэрыялы і вырабы павінны адпавядаць Санітарным нормам і правілам "Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання", зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя ад 10.02.2017 №12 у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 03.03.2017 №20, а таксама іншым тэхнічным нарматыўным прававым актам, якія ўстанаўліваюць патрабаванні да якасці і бяспекі прадукцыі, матэрыялаў і вырабаў, суправаджацца дакументамі аб якасці і бяспецы… гл.6 , п. 84 Санітарным нормам і правілам «Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання», зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2017 №12 у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 03.03.2017 №20);