Гандлёва-вытворчае камунальнае унітарнае прадпрыемства «Камбінат харчавання «Вітамін» створана на падставе рашэння Мінскага гарадскога выканаўчага камітэта ад 12 чэрвеня 1997 г. № 495 і загада старшыні камітэта па ахове здароўя Мінгарвыканкама ад 6 чэрвеня 1997 г. № 366 і зарэгістравана ў рэгістрацыі № 18699 (пасведчанне ад 17.07.1997 ГІ-Х № 012236).
У адпаведнасці з Дэкрэтам Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь ад 16.03.1999г. № 11 «Аб упарадкаванні дзяржаўнай рэгістрацыі і ліквідацыі (спыненні дзейнасці) суб'ектаў гаспадарання» Мінскі гарадскі выканаўчы камітэт рашэннем ад 22 чэрвеня 2000 г. № 718 зарэгістраваў УП «Камбінат харчавання «Вітамін» у Адзіным дзяржаўным рэгістры юрыдычных асоб і індывідуальных прадпрымальнікаў за № 95 выдачай пасведчання ад 17.07.2000 № 0017651.
Заснавальнікам прадпрыемства з'яўляецца Камітэт па ахове здароўя Мінгарвыканкама.
Юрыдычны адрас прадпрыемства: г. Мінск, вул. Убарэвіча, 73а
Цяпер УП "Камбінат харчавання "Вітамін" забяспечвае сваёй прадукцыяй больш за 40 устаноў аховы здароўя і арганізацый з 10-ці нарыхтоўчых аб'ектаў.
Кіраўнік Прадпрыемства
З 10.09.2018г. дырэктарам УП «Камбінат харчавання «Вітамін» прызначаны Макараў А.П.
Мэты Прадпрыемствы:
арганізацыя харчавання пацыентаў, якія знаходзяцца на стацыянарным лячэнні ва ўстановах аховы здароўя г. Мінска;
цэнтралізаванае арганізаванае прыгатаванне лячэбнага (дыетычнага) харчавання ў нарыхтоўчых аб'ектах (цэхах);
эканомнае і рацыянальнае выкарыстанне ўстановамі аховы здароўя бюджэтных сродкаў, што выдзяляюцца на харчаванне пацыентаў;
развіццё новых форм абслугоўвання шляхам укаранення перадавых тэхналогій прыгатавання лячэбнага (дыетычнага) харчавання.
Асноўныя задачы Прадпрыемствы:
- забеспячэнне пацыентаў, якія знаходзяцца на стацыянарным лячэнні ва ўстановах аховы здароўя г. Мінска, якасным і паўнацэнным лячэбным (дыетычным) харчаваннем у адпаведнасці з назначанымі дыетамі (забеспячэнне арганізацыі дыетычнага харчавання і ажыццяўленне штодзённага назірання за якасцю прыгатаванай ежы, захаваннем тэрмінаў прыдатнасці і захоўвання, выкананнем абавязковых для выканання патрабаванняў тэхнічных нарматыўных прававых актаў у галіне грамадскага харчавання ў буфетных і на харчаблоку (кухні))…гл.1, п. 5 Інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);
- ўкараненне навукова-абгрунтаваных прынцыпаў пабудовы лячэбнага (дыетычнага) харчавання, як неад'емнай часткі лячэбнага працэсу (індывідуалізацыя складу, а таксама харчовай каштоўнасці рацыёну ажыццяўляецца шляхам падбору наяўных у картатэцы страў дыетычнага харчавання, выключэння прадуктаў, забароненых ці не рэкамендуемых пры канкрэтных захворваннях і станах, а таксама ўключэння ў склад рацыёну спецыялізаванай харчовай прадукцыі для дыетычнага лячэбнага і дыетычнага прафілактычнага харчавання, харчовай прадукцыі для дзіцячага харчавання, харчовай прадукцыі, гл. 2, П. 9 інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);
цэнтралізаванае прыгатаванне лячэбнага (дыетычнага) харчавання на падставе нарматыўна-тэхналагічнай дакументацыі, норм сярэднесутачнага набору прадуктаў на аднаго хворага і індывідуальных дыет, зацверджаных Міністэрствам аховы здароўя Рэспублікі Беларусь (прыгатаванне страў ажыццяўляецца ў адпаведнасці з тэхналагічнымі картамі на кулінарную прадукцыю, аформленымі па форме згодна з дадаткам 13 ... гл. 2, п 15 інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);
- больш поўнае задавальненне патрэбаў стацыянарных устаноў аховы здароўя горада Мінска і Рэспублікі лячэбным (дыетычным) харчаваннем з улікам каларыйнасці і збалансаванасці па інгрэдыентах у адпаведнасці з прызначанымі пацыентам дыетамі (аналіз якасці дыетычнага харчавання пацыентаў, у тым ліку афармлення і падачы страў, сервіроўцы стала, наяўнасці папяровых сурвэтак і іншых неабходных прадметаў... гл. 1, п. 5 інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);
- распрацоўка і ўкараненне на практыцы сезонных (летне-восеньскіх і зімова-вясновых) і штодзённых дыетычных меню (распрацоўка прыкладных сезонных меню, вызначэнне картатэкі страў з улікам спецыфікі арганізацыі аховы здароўя...гл. 2, п. 14 інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);
- укараненне найноўшых тэхналогій і абсталявання для падрыхтоўкі лячэбнага (дыетычнага) харчавання (тэхналогіі прыгатавання страў дыетычнага харчавання, іх каларыйнасць і выхад павінны адпавядаць абавязковым для выканання патрабаванням тэхнічных нарматыўных прававых актаў у галіне грамадскага харчавання ... гл. 1, п. 5 інструкцыі аб парадку арганізацыі дыетычнага харчавання, зацверджанай пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 21.11.2019 №106, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2023 №28);
- своечасовая дастаўка цэнтралізавана прыгатаванага лячэбнага (дыетычнага) харчавання ў абслугоўваныя ўстановы аховы здароўя (транспарціроўка прадукцыі павінна ажыццяўляцца пры наяўнасці санітарна-гігіенічнага заключэння па выніках дзяржаўнай санітарна-гігіенічнай экспертызы дзейнасці па транспарціроўцы, пры выкананні ўмоў транспарціроўкі, устаноўленых вытворцам прадукцыі, а ў выпадку іх адсутнасці – пры выкананні ўмоў захоўвання, устаноўленых вытворцам...гл. 7, п. 86 санітарным нормам і правілам "Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання", зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2017 №12, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 03.03.2017 №20);
- насычэнне рынку паслугамі і таварамі, у тым ліку з дапамогай арганізаванай рознічнага гандлем пры УАЗ і інш. (пры захоўванні і рэалізацыі прадукцыі павінны выконвацца ўмовы яе захоўвання (продажу) і тэрмін прыдатнасці, устаноўленыя вытворцам, правілы таварнага суседства забараняецца сумеснае захоўванне неўпакаванай сырой і неўпакаванай гатовай прадукцыі...гл. 7, п. 87 санітарным нормам і правілам "Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання", зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2017 №12, у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 03.03.2017 №20);
- задавальненне сацыяльных і эканамічных інтарэсаў працоўнага калектыву прадпрыемства, заснавальніка і дзяржавы (Уся харчовая сыравіна, харчовыя прадукты, матэрыялы і вырабы павінны адпавядаць Санітарным нормам і правілам "Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання", зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2017 №12 у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 03.03.2017 №20, а таксама іншым тэхнічным нарматыўным правзадавальненне сацыяльных і эканамічных інтарэсаў працоўнага калектыву прадпрыемства, заснавальніка і дзяржавы (Уся харчовая сыравіна, харчовыя прадукты, матэрыялы і вырабы павінны адпавядаць Санітарным нормам і правілам "Санітарна-эпідэміялагічныя патрабаванні для аб'ектаў грамадскага харчавання", зацверджаных пастановай Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь ад 10.02.2017 №12 у рэдакцыі пастановы Міністэрства аховы здароўя Рэспу).